ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία ζήτησε η Πελέκη για την υπόθεση του Βατοπεδίου

Προθεσμία ζήτησε η Πελέκη για την υπόθεση του Βατοπεδίου
Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή, ζήτησε και έλαβε από την Εφέτη Ειδική...

Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή, ζήτησε και έλαβε από την Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, που διερευνά το σκάνδαλο των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, η συμβολαιογράφος, Αικατερίνη Πελέκη.

Η σύζυγος του πρώην Υπουργού, Γιώργου Βουλγαράκη, η οποία συνέταξε τα περισσότερα συμβόλαια, με τα οποία παραχωρήθηκε δημόσια γη στη Μονή Βατοπεδίου, προσήλθε στο Εφετείο συνοδευόμενη από το δικηγόρο της.

Η απολογία της κας Πελέκη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε απιστία, ψευδή βεβαίωση, κακουργήματα και για παράβαση του Νόμου περί Αρχαιοτήτων, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και αυτό διότι, καταθέτοντας ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για την υπόθεση των ανταλλαγών «Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση, που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς. Εγώ ξέρω, ότι οι άνδρες φορούν παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω».