ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγίες του ΥΠΕΞ για τους Έλληνες που βρίσκονται στο Ιράκ

Οδηγίες του ΥΠΕΞ για τους Έλληνες που βρίσκονται στο Ιράκ

Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκεται η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη προκειμένου να εξυπηρετεί όσους Έλληνες πολίτες βρίσκονται στο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση δίνονται οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν οι πολίτες της χώρας μας που έχουν πραγματοποιήσει ταξίδι στο Ιράκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί συνεχώς, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βαγδάτη και σε στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινοτικούς εταίρους, τις ανησυχητικές εξελίξεις στο Ιράκ.

Συστήνεται σε Έλληνες πολίτες που σχεδιάζουν να μεταβούν στην εν λόγω χώρα να αποφύγουν να επισκεφτούν τις περιοχές του Βορείου Ιράκ αλλά και όλες τις περιοχές ανά την ιρακινή επικράτεια που λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες. Όσοι Έλληνες πολίτες βρίσκονται ήδη στην περιοχή παρακαλούνται να παραμείνουν σε διαρκή επαφή με την Πρεσβεία Βαγδάτης (τηλ.: 00964- 7903642046, 7801372165, 7722609949) και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλ.210-368 1350 / 1730, e-mail: mdk@mfa.gr).

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δώσει ρητές οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη για αυξημένη επαγρύπνηση, συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ και τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας».