ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Πέφτει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Τα μελτέμια ενισχύουν την πτώση του υδράργυρου – Δείτε που θα δροσίσει

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο και μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Πελοποννήσου τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 24 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στις Ανατολικές Κυκλάδες και το Καρπάθιο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Από Τετάρτη ο μίνι καύσωνας

Ποδαρικό με πιθανότητα βροχών κάνει η Δευτέρα σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει έως και 8 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα πάρει πάλι την...ανηφόρα και την Πέμπτη αναμένεται μίνι καύσωνας με την θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή πάντως, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειώσει μικρή πτώση.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4), για αύριο Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, σε σειρά περιοχών της χώρας, εξέδωσε πριν λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για αύριο Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής,

Νότια Εύβοια,

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα),

Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου,

Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Απαρνήθηκε την Αθήνα για το βουνό (pics-vid)

Αλεξανδρούπολη: Κάτοικοι καταγγέλλουν επίθεση σκύλου σε παιδάκι

Επίδομα ανεργίας σε περισσότερους πολίτες και πιο... εύκολα!

Αγία Νάπα: 24χρονη Νορβηγίδα κακοποιήθηκε σεξουαλικά από πέντε άτομα

Κρήτη: Η φωτογραφία που «σαρώνει» στα social – Κλούβα κρέμεται από γέφυρα

Λαμία: Το γλέντι κατέληξε σε τραγωδία - 18χρονος πέθανε την ώρα που χόρευε

Κόκκινος συναγερμός σε όλη τη χώρα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα