ΕΛΛΑΔΑ

Πως η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στους δολοφόνους της ΔΙΑΣ

Πως η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στους δολοφόνους της ΔΙΑΣ
Τέσσερις σεσημασμένοι κακοποιοί, δύο Αλβανοί και δυο ομογενείς από τη Ρωσία, φέρονται...

Τέσσερις σεσημασμένοι κακοποιοί, δύο Αλβανοί και δυο ομογενείς από τη Ρωσία, φέρονται ως οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών της ΔΙΑΣ που έπεσαν νεκροί από φονικά πυρά στη περιοχή του Ρέντη.
Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη σύλληψη των αδίστακτων δολοφόνων μετά και τις χθεσινοβραδινές προσαγωγές δεκάδων υπόπτων.

Η απόδοση δικαιοσύνης άλλωστε ήταν θέμα τιμής για την αστυνομία η οποία από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και κόπηκε το νήμα της ζωής για τους δυο ένστολους, είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Η αστυνομία φαίνεται ότι αγγίζει τους δράστες μετά και τις προσαγωγές τεσσάρων υπόπτων που φέρονται να εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους Γιάννη Ευαγγελινέλη 23 ετών και Γιώργο Σκυλογιάννη 22 ετών. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, δυο Αλβανούς και δυο ομογενείς απο τη Ρωσία οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται στα γραφεία της ΓΑΔΑ.

Μέχρι στιγμής πάντως, από την πορεία των ερευνών προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για δυο από τους βασικούς υπόπτους.


Η αστυνομία εντόπισε τα ίχνη τους έπειτα από μια γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε στη Δυτική Αττική, από την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική, τους άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και των επίλεκτων της ΕΚΑΜ.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης σε παράλληλη επιχείρηση στις περιοχές Μενίδι, Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.


Μέχρι αργά χθες το βράδυ το κατώφλι της αστυνομικής Ασφάλεια Αττικής είχαν διαβεί τουλάχιστον 20 άτομα καθώς η άγρια συμμορία έχει ανοιχτούς δεσμούς και με μέλη άλλων εγκληματικών ομάδων.

Το DNA που «καίει» τους κακοποιούς
Μεγάλο ατού της αστυνομίας θεωρούνται τα ευρήματα που άφησαν πίσω τους οι δράστες, όπως όπλα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και αργότερα εγκατέλειψαν και ένα αποτύπωμα το οποίο μάλιστα ταυτοποιήθηκε με τα αποτυπώματα ενός Ρώσου κακοποιού. Και όχι μόνο αυτά.

Οι κηλίδες αίματος που είχαν βρεθεί στο σημείο όπου οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα έδωσε στους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων σημαντικά στοιχεία αναφορικά με το DNA των δραστών.

Πάντως και κατά τη χθεσινή επιχείρηση οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε κατασχέσεις όπλων τα οποία θα εξεταστούν βαλλιστικά προκειμένου να διασταυρωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ένοπλες επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης...

Στα ίχνη των μακελάρηδων του Ρέντη;