ΕΛΛΑΔΑ

Ετοίμαζαν πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις

Ετοίμαζαν πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις

-Βρήκαν σχέδια επίθεσης σε γκαράζ στο Βύρωνα

"Συναγερμός" έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς βρέθηκαν σε γκαράζ στον Βύρωνα σχέδια επίθεσης σε βάρος πολλαπλών στόχων.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, στις επίσημες ανακοινώσεις δήλωσε ότι οι τρομοκράτες είχαν ως στόχους τη Νέα Δημοκρατία, τον εφοπλιστή και επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, τον πρόεδρο τηςΈνωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη και την πολυεθνική εταιρεία Siemens.

Το χτύπημα ήταν προγραμματισμένο για τις 4 Οκτωβρίου, ημέρα ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίες βγαίνουν με το "σταγονόμετρο" ο ενοικιαστής του γκαράζ όπου πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι ένας 30χρονος, ο οποίος έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια, όπου και ανακρίνεται.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο προσαχθείς να σχετίζεται με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα και της ομάδας του συλληφθέντα αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα, αφού προσήγαγαν τον 30χρονο που ενοικίαζε τον κλειστό χώρο στάθμευσης, τον μετέφεραν πίσω στο γκαράζ, προκειμένου να τους ανοίξει. Αφού το εξέτασαν αποχώρησαν από την περιοχή.

garaz

Από το πρωί πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις επιτελών της Λ, Κατεχάκη, .

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην οποία εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο και μια χειρομομβίδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νέα υπόθεση με τον 30χρονο δεν φέρεται, μέχρι στιγμής, να σχετίζεται με τις χθεσινές έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Έξι οι συλλήψεις μετά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής