ΕΛΛΑΔΑ

Έξι οι συλλήψεις μετά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Έξι οι συλλήψεις μετά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Τον οπλισμό τον ήθελαν για την πραγματοποίηση επίθεσης;

«Οι δύο από τους συλληφθέντες που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν στον χώρο των αντιεξουσιαστών και έχουν επαφές με μέλος της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς". Γι αυτό εξετάζουμε το ενδεχόμενο τον οπλισμό που βρήκαμε στα σπίτια να τον ήθελαν όχι για ληστείες, αλλά για να "χτυπήσουν" άγνωστο προς το παρόν στόχο. Ίσως μάλιστα να ήταν "παρακλάδι" των "πυρήνων της φωτιάς", μία τρομοκρατική οργάνωση, η οποία αποτελεί το δίκτυο υποστήριξης του αρχιδολοφόνου της "17 Νοέμβρη" Χριστόδουλου Ξηρού».

Τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» ότι μπορεί τα στοιχεία μέχρι στιγμής να μην «δένουν» κατηγορίες για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, όμως οι έρευνες στρέφονται και προς την κατεύθυνση της τρομοκρατίας...

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» δύο ληστείες που είχαν γίνει στην Επανωμή και στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης πριν από λίγο καιρό, αλλά και τις επαφές δύο αντιεξουσιαστών με μέλος των «πυρήνων της φωτιάς».

Μετά από παρακολούθηση των υπόπτων, αξιοποίηση των στοιχείων που βρέθηκαν στις ληστείες, αλλά και των τηλεφωνικών συνομιλιών τους, εντόπισαν τα σπίτια που έμεναν και αποφασίστηκε χθες το πρωί να γίνει επιχείρηση. Οι αστυνομικοί μετά από εφόδους που έκαναν σε δύο σπίτια στη Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, στα Εξάρχεια και στον Βύρωνα, ανακάλυψαν δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ, ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, μία χειροβομβίδα, μία πλαστή ταυτότητα, 5.000 ευρώ, ποσό το οποίο εξετάζεται εάν προέρχεται από ληστείες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα μπουτόν σαν κι αυτό που χρησιμοποιούνται σε εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα, τέσσερις Έλληνες, μία κοπέλα και έναν Αλβανό, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Το διαμέρισμα – «γιάφκα» που βρέθηκε το καλάσνικοφ βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Αριστοδήμου. Σύμφωνα με τους γείτονες, έβλεπαν ένα νεαρό ζευγάρι να μπαινοβγαίνει στο σπίτι. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά στο διαμέρισμα για την ανεύρεση τυχόν αποτυπωμάτων και DNA.

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα ευρήματα

Λίγο πριν τις 14:30 η Αστυνομία έδωσε στο έδωσε στο φως της δημοσίοτητας φωτογραφίες από τον οπλισμό που βρέθηκε στα δύο σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (01-10-2014) στην Αθήνα, πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι 23 και 30 ετών, καθώς και μία γυναίκα 25 ετών) και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας, κλπ.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε οικία στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη:

  • πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
  • (121) φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm ,
  • (11) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
  • 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων,
  • πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ),
  • ηλεκτρονικός εξοπλισμός,
  • δυο φωτοβολίδες πυρσοί,
  • δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.
  • Σε δύο οικίες του 30χρονου ημεδαπού συλληφθέντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:
  • πλήρης αμυντική χειροβομβίδα,
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ,
  • περίστροφο διαμετρήματος 38 mm ,
  • 5.000 ευρώ,
  • αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.

Στην οικία του 30χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα στην Αθήνα: ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα τον αρμόδιο Εισαγγελέα.