ΕΛΛΑΔΑ

Ετοίμαζαν επίθεση κατά ΝΔ, Βαγγέλη Μαρινάκη, και επιχειρηματιών (pics&vid)

Ετοίμαζαν επίθεση κατά ΝΔ, Βαγγέλη Μαρινάκη, και επιχειρηματιών (pics&vid)

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψες που έκανε ο υπουργός δημόσιας τάξης.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας το πρόσωπο που συνελήφθη στην γιάφκα του Βύρωνα εικάζεται πως είναι συνεργός του Μαζιώτη και μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα" αφού στο ενοικιαστήριο συμβόλαιο της συγκεκριμένης οικίας υπήρχαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Οι συνεργοί του Μαζιώτη ετοίμαζαν επίθεση κατά των ακόλουθων στόχων:

-του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη

-του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα και της συζυγου του Μαρίας Τσελέντη

- βρέθηκαν τηλέφωνα του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη

- το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με τον κύριο Κικίλια βρέθηκαν επίσης έγγραφα με τηλέφωνα και διευθύνσεις των εταιρειών Κάπιταλ, Ζίμενς και Info Quest.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός οι τρομοκράτες ετοίμαζαν την πρόβα τζενεράλε στις 3 Οκτωβρίου και το χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου ημέρα επετείου των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Εικάζεται ότι θα "χτυπούσαν" με παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο θα περιείχε οξυγόνο και ασετυλίνη. Σημειώνεται ότι μια τέτοια έκρηξη θα ήταν πάρα πολύ δυνατή.

Οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές και οι πληροφορίες καταιγιστικές.

Όπως είπε ο υπουργός «οι επιθέσεις που προγραμμάτιζαν οδηγούν σε υπονόμευση των θεσμών» ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στην βόμβα που έσκασε στα χέρια του Ξηρού στον Πειραιά και στην αίτηση για κατοίκων περιορισμό που εκδικάζεται στις 14 Οκτωβρίου του 2014.

Το προφίλ του 30χρονου που έχουν συλλάβει:

Ο 30χρονος ο οποίος κρατείται από την Αντιτρομοκρατική και στου οποίου το γκαράζ βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία καθώς επίσης και αποτυπώματα.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει την ταυτότητά του καθώς και στο Εφετείο που τον οδήγησε δεν είπε τίποτα. Προφανώς με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να δώσει χρόνο στους συνεργούς τους να σβήσουν τα ίχνη. Η αστυνομία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την φωτογραφία του. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι δεν είναι σεσημασμένος.

Στο γκαράζ του 30χρονου βρέθηκαν επίσης τα κλειδιά και η σχάρα του αυτοκινήτου μάρκας ΝISSAN, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στην βομβιστική επίθεση έξω από την Εθνική Τράπεζα στις 9 Απριλίου του 2014.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο χώρο στο Βύρωνα τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα, αφού προσήγαγαν τον 30χρονο που ενοικίαζε τον κλειστό χώρο στάθμευσης, τον μετέφεραν πίσω στο γκαράζ, προκειμένου να τους ανοίξει. Αφού το εξέτασαν αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ.

Ο ίδιος τους άνοιξε πριν από μέρες και έτσι έκαναν «φύλλο και φτερό» το γκαράζ. Από την περασμένη Παρασκευή και μετά, αστυνομικοί είχαν ζώσει την περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ετοίμαζαν πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις