ΚΑΙΡΟΣ

«Αγριεύει» ο καιρός - Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα

«Αγριεύει» ο καιρός - Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξουν τα φαινόμενα - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στην Δυτική Ελλάδα από το βράδυ του Σαββάτου τα οποία θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιοχές θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χαλαζόπτωση. Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει κυρίως την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Ωστόσο ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη μεταβολή στην θερμοκρασία. Τα φαινόμενα αυτά είναι συνηθισμένα για την εποχή και επισημαίνει ότι οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, «καθώς δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται οι περιοχές αυτές σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης».

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν την Τρίτη και ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, «αλλά δεν θα επιστρέψουμε στην καλοκαιρία» καταλήγει ο κ. Λάλος.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την χώρα από την ΕΜΥ:

Στην Αττική θα κάνουν την εμφάνισή τους αυξημένες νεφώσεις, όμως η πιθανότητα για βροχή θα είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά και από το μεσημέρι και μετά θα βρέχει. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς.

Στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται, συννεφιά και βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 με 19 βαθμούς.

Στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, προβλέπονται δυνατές βροχές και έντονες καταιγίδες ενώ υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.

Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Στην ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά στα ορεινά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 24 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις και βοριάδες 4 με 5 μποφόρ.

Στις Σποράδες αναμένονται, συννεφιά και από το μεσημέρι βροχές.

Στη Θεσσαλία και στην Ευρυτανία προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς.

Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές.