ΕΛΛΑΔΑ

Ακαδημαϊκός καταδικάστηκε για την τύφλωση της γυναίκας του

Ακαδημαϊκός καταδικάστηκε για την τύφλωση της γυναίκας του
Σε ποινή κάθειρξης δέκα χρόνων και τριών μηνών, καταδικάστηκε ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας...

Σε ποινή κάθειρξης δέκα χρόνων και τριών μηνών, καταδικάστηκε ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επειδή συστηματικά κακοποιούσε τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Τα αδικήματα τα οποία έκριναν ως ένοχο τον 55χρονο ακαδημαϊκό, είναι της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της σωματικής βλάβης ανηλίκων και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Μάλιστα, αποτέλεσμα των βίαιων πράξεών του, ήταν να χάσει η γυναίκα του το φως της. Στο δικαστήριο, η άτυχη σύζυγος του καθηγητή, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του. Για επτά ολόκληρα χρόνια (από το 1998 μέχρι το 2005), ο σύζυγός της την χτυπούσε με μίσος. Μάλιστα,

Σε ένα από τα πολλά περιστατικά των άγριων ξυλοδαρμών που υπέστη στο διάστημα αυτό, το αποτέλεσμα ήταν να πάθει αρχικά θλάση στο δεξί οφθαλμό και 8 μήνες μετά να χάσει την όρασή της, αφού ήταν ήδη τυφλή από το άλλο μάτι.

Κατά την κατάθεσή της, εξομολογήθηκε πως ο δράστης την είχε απειλήσει με μαχαίρι, της είχε τυλίξει καλσόν στο λαιμό λέγοντάς της πως θα την πνίξει, ενώ της είχε πει πως αν μιλούσε στην αστυνομία θα την σκότωνε.

Μάλιστα, ο 55χρονος είχε χτυπήσει βίαια και τα τρία από τα πέντε του παιδιά, με τα δύο εξ αυτών να είναι ανήλικα.

Στην απολογία του ο Ακαδημαϊκός παραδέχθηκε μέρος των όσων του καταλογίστηκαν, τονίζοντας παράλληλα πως το συγγενικό περιβάλλον της συζύγου του, ήθελε να χωρίσει το ζευγάρι.