ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος με τοπικές βροχές αλλά με σταδιακή βελτίωση

Άστατος με τοπικές βροχές αλλά με σταδιακή βελτίωση
Δεν έχει τάσεις ….καλοκαιριού! Λίγες μόλις εβδομάδες μας χωρίζουν...

Δεν έχει τάσεις ….καλοκαιριού! Λίγες μόλις εβδομάδες μας χωρίζουν από τους θερινούς μήνες και εντούτοις ο καιρός δεν λέει να ξεφύγει από τις φθινοπωρινές συνήθειες του με πυκνά σύννεφα που μεταφέρουν βροχές και καταιγίδες…

Αναλυτικά η πρόγνωση

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 σταδιακά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις απογευματινές κυρίως ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικoi 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 22 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με ασθενείς τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός αναμένεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης. Από το μεσημέρι σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, οπού το βραδύ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες .
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι και πιθανόν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.