ΕΛΛΑΔΑ

Το καλοκαίρι βρήκε το …δρόμο του!

Το καλοκαίρι βρήκε το …δρόμο του!
Ήρθε! Κι όμως είναι αλήθεια… Το καλοκαίρι αποφάσισε να...

Ήρθε! Κι όμως είναι αλήθεια… Το καλοκαίρι αποφάσισε να επισκεφτεί τη χώρα μας γι αυτό έφτιαξε βαλίτσες και ήρθε για μόνιμες διακοπές στη χώρα που ο ήλιος κάνει …πάρτι για έξι τουλάχιστον μήνες.

Το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο που σημαίνει ότι οι παραλίες θα γεμίσουν ασφυκτικά με μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι τι μεσημέρι. Στη συνέχεια γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο, Σάββατο και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.