ΕΛΛΑΔΑ

«Αγανακτισμένοι» για …εντέκατη ημέρα

«Αγανακτισμένοι» για …εντέκατη ημέρα
Δυναμική παρουσία και το Σάββατο είχαν οι «αγανακτισμένοι»...

Και το Σάββατο οι «αγανακτισμένοι» πολίτες αγνόησαν το Athens by night και συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Συντάγματος. Η Λεωφόρος Αμαλίας παρέμεινε κλειστή αρκετές ώρες για όλων των λογιών τα οχήματα, καθώς αρκετοί συνέρρευσαν έξω από το κοινοβούλιο, λίγα μέτρα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Με τους γνώριμους ήχους της άδειας κατσαρόλας, τα γνώριμα συνθήματα («έξω οι κλέφτες» κ.α.), τα ευφάνταστα αντικυβερνητικά πανό και τις εκκεντρικές και μη εμφανίσεις πολιτών, η καρδιά της Αθήνας χτύπησε για ενδέκατη μέρα στον ρυθμό των «αγανακτισμένων». Το ίδιο σκηνικό φυσικά έχει στηθεί και σε δεκάδες επαρχιακές πόλεις ανά την επικράτεια.

Η χθεσινή συγκέντρωση πάντως έχει και χρώμα…pride! Η παρέλαση του Athens Pride 2011 κατέφτασε στη πλατεία Συντάγματος και οι συμμετέχοντες ένωσαν τις φωνές τους με αυτές του συγκεντρωμένου πλήθους.

Το παρόν βέβαια στη χθεσινή διαμαρτυρία έδωσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν παρατεταγμένες γύρω από την Βουλή, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου.
Νωρίτερα, ένοπλες δυνάμεις είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν την είσοδο των Pride στο Σύνταγμα.

Με πούλμαν στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, με πούλμαν και ότι άλλο μέσο υπάρχει διαθέσιμο αναμένεται να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας από διάφορα μέρη της χώρας οι «αγανακτισμένοι». Εν όψει μάλιστα και του πανευρωπαϊκού καλέσματος για σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου.

Το κάλεσμα γίνεται μέσω Facebook, όπου οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες από όλη την Ελλάδα να δώσουν δυναμικό παρόν στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα σπάσουν το ρεκόρ της προηγούμενης Κυριακής που ήταν 100.000, ευελπιστώντας σε 300.000 «αγανακτισμένους».

Πάντως, η σημερινή (5/6) συγκέντρωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας.