ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός συμπάσχει με τους Έλληνες-Άστατος και σήμερα!

Ο καιρός συμπάσχει με τους Έλληνες-Άστατος και σήμερα!
Άστατος και σήμερα αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός στη χώρα μας...

Άστατος και σήμερα αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός στη χώρα μας, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πάντως το μόνο αισιόδοξο είναι ότι τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας.

Αναλυτικά η πρόγνωση:
Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά το μεσημέρι και το απόγευμα αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δ. Πελοπόννησο
Ο καιρός προβλέπεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ωστόσο, αναμένεται βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, αν. Στερεά, Εύβοια, αν. Πελοπόννησο
Επίσης άστατος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά το απόγευμα αυξημένες, με λίγες βροχές στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα
Ο καιρός προβλέπεται κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανόν στα Δωδεκάνησα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.