ΕΛΛΑΔΑ

Η ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος «έσπασε» τα ισόβια

Η ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος «έσπασε» τα ισόβια
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης επέβαλλε κάθειρξη 18 ετών σε ...

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης επέβαλλε κάθειρξη 18 ετών σε 51χρονο πρώην ιδιοκτήτη καταστημάτων με «φρουτάκια», για τη δολοφονία , το Μάιο του 2010 , 41χρονου θαμώνα.

Ο δράστης της δολοφονικής ενέργειας σε βάρος του θαμώνα, που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Γατίσιος», αποκαλύφθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχεδόν 11 χρόνια μετά τη διάπραξή της.

Το θύμα ήταν δηλωμένο ως εξαφανισθείς, ωστόσο πριν δύο χρόνια μια ανώνυμη επιστολή που έφθασε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, από τις γερμανικές αρχές, έγινε η αιτία για να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης και από την έρευνα να αποκαλυφθεί ο δράστης της δολοφονίας.

Στην απολογία του ο 51χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι εκείνος δολοφόνησε τον «Γατίσιο» προκειμένου, όπως υποστήριξε, να γλυτώσει από τους εκβιασμούς του.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι το θύμα απειλούσε ακόμα και ότι θα σκοτώσει το γιό του, προκειμένου να εισπράττει τα χρήματα που του ζητούσε.

Μάλιστα, περιέγραψε τη δολοφονία, λέγοντας ότι αφού πυροβόλησε το θύμα, στη συνέχεια το έθαψε σε ερημική περιοχή του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου το κατασπάραξαν σαρκοβόρα ζώα.

Το δικαστήριο τελικά έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι έφθασε στην πράξη της δολοφονίας, λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος».

Σημειώνεται, ότι το δικαστήριο αθώωσε από την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία δύο φίλους του δράστη.