ΕΛΛΑΔΑ

Φωνές για παράταση στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Φωνές για παράταση στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η συμπλήρωση του μηχανογραφικού...

Του Βασίλη Σκουλαράκου

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψήφιους εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για πρώτη φορά φέτος οι μαθητές καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές απορίες και να δημιουργείτε σύγχυση σε μαθητές και γονείς.

Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν πως υπάρχουν αρκετές ασάφειες και οι μαθητές «πελαγώνουν», μιας και ο χρόνος υποβολής είναι μόλις μια εβδομάδα.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο τόνισε πως «δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με το υπουργείο για οποιαδήποτε απορία τους, υπάρχει help desk, ενώ μπορούν να στέλνουν και e-mail», σημειώνει το υπουργείο.
Σε ότι αφορά το χρόνο υποβολής , το υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για παράταση της προθεσμίας υποβολής, καθώς τα πάντα έχουν χρονομετρηθεί και υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος επεξεργασίας από τους υποψηφίους.