ΕΛΛΑΔΑ

ΡΑΕ: Πρακτικές οδηγίες όταν αλλάζει ο χρήστης ενός ακινήτου

ΡΑΕ: Πρακτικές οδηγίες όταν αλλάζει ο χρήστης ενός ακινήτου
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δίνει πρακτικές πληροφορίες και συμβουλές...

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δίνει πρακτικές πληροφορίες και συμβουλές προς ενοικιαστές και ιδιοκτήτες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται, όταν αλλάζει ο χρήστης του ακινήτου (π.χ. όταν το ακίνητο πωλείται, νοικιάζεται κ.λπ.)

Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, η δήλωση αλλαγής χρήστη είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να εκδίδονται οι λογαριασμοί στο όνομα του καταναλωτή που είναι υπόχρεος απέναντι στον Προμηθευτή για την εξόφληση των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και όχι στο όνομα του προηγούμενου χρήστη ή ιδιοκτήτη. Οι διαδικασίες έχουν ως εξής:

-Στην περίπτωση που ο νέος χρήστης ενός ακινήτου (π.χ. νέος ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης) θελήσει να αλλάξει Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Βήμα 1. Να υποβάλλει τη σχετική Αίτηση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η.Ε.) στον Προμηθευτή της επιλογής του, επισυνάπτοντας όλα τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται από τον εν λόγω Προμηθευτή.

Βήμα 2. Μαζί με τα έγγραφα του βήματος 1, θα πρέπει να συμβουλευτεί τον Προμηθευτή της επιλογής του για τα επιπρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται να κατατεθούν, προκειμένου να τεκμηριώνεται ότι ο χρήστης έχει δικαίωμα χρήσης του ακινήτου που τον αφορά, όπως π.χ. θεωρημένο μισθωτήριο, συμβόλαιο αγοράς, εξουσιοδότηση, υπεύθυνη δήλωση, κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr