ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνικό έντασης στο Σύνταγμα

Σκηνικό έντασης στο Σύνταγμα

Επεισόδια γίνονται στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ - Δείτε live

Επεισόδια γίνονται στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ. Ομάδα αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Αμέσως ξεκίνησαν ξανά τα επεισόδια, με τους διαδηλωτές να ξηλώνουν τσιμέντα από πεζοδρόμια και ξενοδοχεία και να τα εκτοξεύουν προς τα ΜΑΤ.

Ο κόσμος έχει κάνει ανθρώπινη αλυσίδα και με συνθήματα όπως «Ψωμί παιδεία ελευθερία» διώχνει τους ταραξίες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ από την Όθωνος μέχρι τη Βουκουρεστίου είναι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες έχουν περικυκλώσει τη πλατεία Συντάγματος…

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί έξι τραυματισμοί. Δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με τραύματα στο κεφάλι και μια γυναίκα με λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε στο "Αλεξάνδρα", ενώ τρεις ακόμη μεταφέρθηκαν στο "Σωτηρία", οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο τρίτος εγκαύματα και αναπνευστικά πρβλήματα. Και οι τρεις έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και στις οδούς Όθωνος και Αμαλίας, στην γωνιά της Βουλής.

Η αστυνομία αναφέρει πως μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 18 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα, το σκηνικό "έντυσαν" βόμβες μολότοφ, "κατεβασμένες" τζαμαρίες, φωτιές και χειροβοβμίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 14:00 στη συμβολή Όθωνος και Αμαλίας, όταν μία ομάδα ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά της Αθήνας, με τις συμπλοκές να έχουν μεταφερθεί στην Ερμού, την Καραγιώργη Σερβίας, την Βουκουρεστίου και την Σταδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντεξουσιαστές την ώρα που έσπασαν τζαμαρία γνωστού ταχυφαγείου που στεζάγεται στην πλατεία απευθυνόμενοι στους υπαλλήλους τους ρώτησαν "γιατί δουλεύετε και δεν απεργείτε"!

Εν τω μεταξύ έξω από τη Βουλή πολίτες από τα μεγάφωνα καλούσαν τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στην πλατεία παρά την αποπνιχτική ατμόσφαιρα.

Νωρίτερα, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν πάνω από 10.000 χιλιάδες άτομα.

Γύρω στις 11:15 ολοκληρώθηκε ειρηνικά το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Στο κέντρο είναι σήμερα περίπου 4.000 αστυνομικοί.