ΕΛΛΑΔΑ

Και δικαστικοί στο κύκλωμα των πλειστηριασμών

Και δικαστικοί στο κύκλωμα των πλειστηριασμών
Με πέντε εν ενεργεία δικαστές ανοίγει ο κύκλος των υπόπτων για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος...

Με πέντε εν ενεργεία δικαστές ανοίγει ο κύκλος των υπόπτων για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος των παράνομων πλειστηριασμών ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εκ των πέντε δικαστών ( δύο γυναίκες και τρεις άντρες εφέτες) προσήλθαν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου και πήραν προθεσμία για τις 20 Ιουλίου προκειμένου να «απαντήσουν» στο αδίκημα που τους αποδίδεται, αυτό της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο ύποπτος ρόλος των εν ενεργεία δικαστών προέκυψε από την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα του κ. Ντογιάκου για την υπόθεση με το παράνομο Real Estate που έφθασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μηνύσεις τριών ιδιωτικών τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει πάνω από 170 εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας με τους εξής τρόπους:

Με πλαστά έγγραφα παρουσίαζαν, ότι οφειλέτες που έβγαιναν τα ακίνητά τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες, χρωστούσαν μεγάλα ποσά και σε δικηγόρους του κυκλώματος οι οποίοι με τον τρόπο αυτό φαίνονταν ως πρώτοι δικαιούχοι και κατάφερναν να πάρουν το ακίνητο.

Επίσης, παρουσίαζαν πλαστά έγγραφα χρησικτησίας με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητά τους ακίνητα που ανήκαν σε τρίτους. Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 δικηγόρων, εφοριακών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ακόμη και νονών της νύχτας αποκαλύφθηκε όταν ενεργοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 το περιβόητο βαλιτσάκι της ΕΥΠ.