ΕΛΛΑΔΑ

Νέες κινητοποιήσεις των ταξί και κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.

Νέες κινητοποιήσεις των ταξί και κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.
Η ταλαιπωρία που επικράτησε σήμερα στην Αθήνα μετά τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, ήταν μόνο η αρχή…

Επιμέλεια: Νίκος Καλαμπάκας

Η ταλαιπωρία που επικράτησε σήμερα στην Αθήνα μετά τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, ήταν μόνο η αρχή.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δώσει ραντεβού για αύριο στις 08:30 στα γραφεία του ΣΑΤΑ προκειμένου να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους αφού όπως λένε οι ίδιοι μέσω του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου, «γίνεται ένας αγώνας ζωής και θανάτου».

Το τι θα γίνει αύριο δεν είναι ακόμα γνωστό, αφού οι ιδιοκτήτες των ταξί δεν έχουν αποκαλύψει τα σχέδιά τους και ούτε πρόκειται να το κάνουν. Ωστόσο, οι σημερινές κινητοποιήσεις δημιούργησαν κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα και τον Πειραιά, αφού οι οδηγοί πρώτα απέκλεισαν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας και τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έπειτα κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που θέλει να εφαρμόσει ο Υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, το οποίο απελευθερώνει τα ταξί.

Πολιτική κόντρα ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας

Και μέσα σε όλη την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί σήμερα οι Έλληνες πολίτες και οι τουρίστες που κατέφθασαν για τις διακοπές τους στη χώρα μας, υπάρχει και το πολιτικό παρασκήνιο αφού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κατηγορούν ο ένας τον άλλον…

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Ν.Δ. ως υποκινήτρια των κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:

«O κ. Σαμαράς συνεχίζει να ακολουθεί το δρόμο του ανεύθυνου λαϊκισμού, δίνοντας τώρα μάχη να μην προχωρήσει η απελευθέρωση των ταξί».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θυμήθηκε πως ο τουρισμός ίσως βοηθήσει την κάθε Ελληνική οικογένεια και έκανε παρέμβαση τονίζοντας:

«Τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δεν βοηθούν κανέναν. Δεν βοηθούν τη χώρα, δεν βοηθούν τον τουρισμό, δεν βοηθούν ούτε τους ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ.

Και εκείνοι ζουν από τον τουρισμό και εκείνοι καταλαβαίνουν ότι ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή ένα κεφάλαιο, που μπορεί να αποδώσει άμεσα για τη χώρα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό τέτοιου είδους διαμαρτυρίες να γίνονται με άλλο τρόπο και όχι με τρόπο που πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια.

Ο τουρισμός δεν είναι θέμα 2-3 επιχειρηματιών, είναι μια οικονομική δραστηριότητα από την οποία ζει κάθε ελληνική οικογένεια.

Αυτή τη στιγμή θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Και για να το πετύχουμε, δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις».

Ν.Δ.: Αντί για απολογία, συνομωσία…

Νωρίτερα πάντως, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το χάος που επικρατούσε σήμερα στην Αθήνα:

«Αντί να απολογηθεί για το χάος που προκάλεσε η βεντέτα του με τον κ. Ρέππα και η παράλογη απόφασή του να ακυρώσει, με το “έτσι θέλω”, τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους οδηγούς «ταξί», ο κ. Ραγκούσης ανακαλύπτει συνωμοσίες για δήθεν πολιτική ενθάρρυνση στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Φτάνει, μάλιστα, στο έσχατο σημείο πολιτικής αθλιότητας να κατονομάζει ως υποκινητή τη Νέα Δημοκρατία, το πρώτο κόμμα που έσπευσε - όπως δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση- να καλέσει τους οδηγούς «ταξί» να ανοίξουν αμέσως το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά. Αποδεικνύει, έτσι, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει και σήμερα ανεύθυνο και δημαγωγικό κόμμα, όπως ήταν και προεκλογικά, γεγονός που έχει ομολογήσει και ο κ. Λοβέρδος.

Άλλοθι ο κ. Ραγκούσης δεν μπορεί να βρει. Γι’ αυτό, στην προσπάθειά του να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, παίζει επικοινωνιακά παιχνιδάκια με ανεύθυνους και κακοήθεις ισχυρισμούς.

Γεγονός είναι ένα: Η ευθύνη για το χάος που έχει προκληθεί από την απεργία των ταξί, είναι αποκλειστικά δική του. Και αυτό επισημαίνεται ακόμα και από τον κ. Ρέππα, ο οποίος - σε προχθεσινή συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” - του αποδίδει ευθύνες για το αλαλούμ που έχει προκληθεί.

Οι ευθύνες, όμως, του κ. Ραγκούση προκύπτουν και από το γεγονός ότι ως συντονιστής, έως πρόσφατα, του κυβερνητικού έργου δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση στη συμφωνία Ρέππα με τους οδηγούς ταξί.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος -από τη θέση που είχε την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση- υπήρξε υποκινητής στείρων αντιδράσεων, αντί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».