ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Αστέγων για δωροδοκία!

Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Αστέγων για δωροδοκία!
Σκάνδαλο ολκής στο Κέντρο υποδοχής αστέγων του Δήμου Αθηναίων...

Σκάνδαλο ολκής στο Κέντρο υποδοχής αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Ο διευθυντής του Κέντρου συνελήφθη για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος! Εμπλοκή στην ίδια υπόθεση έχει και ο Πρόεδρος αλλά και ένας 43χρονος συνεργάτης του.

Η σύλληψη του διευθυντικού στελέχους έγινε αργά χθες το βράδυ στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από πρωτοβουλία ενημέρωσης του Δημάρχου Αθηναίων προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι καταγγελίες έγιναν από τον 45χρονος Γενικό Διευθυντή ιδιωτικής Εταιρείας Παραγωγής Έτοιμων Τροφίμων, που προμήθευε από 4ετίας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου.

Ο άντρας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο συλληφθείς ζήτησε από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του.

Όπως επίσης κατήγγειλε, προ ολίγων μηνών, είχε δώσει στον ίδιο, για τον ίδιο λόγο, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Ο 45χρονος προμηθευτής κατήγγειλε ότι και ο πρόεδρος του Κέντρου καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, απαίτησαν, προ ημερών, από τον ίδιο ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών (ύψους 406.000 ευρώ) του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα.

Ο καταγγέλλων ωστόσο δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις τους με αποτέλεσμα να καταφύγει στην αστυνομία. Η σύλληψη του διευθυντή έγινε κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τον 45χρονο προμηθευτή σε σημείο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε επιστολικό φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο συνάντησης, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.