ΕΛΛΑΔΑ

Αδιάλλακτοι οι ταξιτζήδες, συνεχίζουν την απεργία

Αδιάλλακτοι οι ταξιτζήδες, συνεχίζουν την απεργία
Μετά την πολύωρη συνάντηση με τον Γ. Ραγκούση...

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά την πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου των αυτοκινητιστών Θύμιος λυμπερόπουλος.

«Ο υπουργός έδειξε διάθεση να συζητήσει αλλά χωρίς να δεσμευτεί για τίποτα.

Εμείς προτείναμε συγκεκριμένα πράγματα στον κ. Ραγκούση. Πληθυσμιακή αναλογία και διατήρηση των εδρών, να μην παραχωρηθεί έργο σε εμάς και να γίνει νόμιμη η μεταβίβαση. Ας πάψει επιτέλους το υπουργείο να μας εκθέτει», τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος.

«Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά» κατέληξε.
Έτσι δεν αποκλείεται και σήμερα να έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Έκκληση ΣΕΤΕ να σταματήσει η απεργία

'Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να τελειώσουν άμεσα την απεργία τους, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μετά τη συνάντηση που με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.

«Εμείς είμαστε με την πλευρά της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», τόνισε ο Α. Ανδρεάδης και εκτίμησε ότι η απεργία των ταξί πρέπει να σταματήσει αύριο.

Από την πλευρά μας, είπε, θα καταθέσουμε στον υπουργό τις δικές μας προτάσεις για αναβάθμιση των υπηρεσιών, βασιζόμενες στα όσα ισχύουν στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ο κ.Ανδρεάδης είπε ότι φέτος καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 10%, που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ.

Πρόσθεσε, όμως, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα ταξί θα υπάρξει μείωση τον Αύγουστο και δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και ο Σεπτέμβριος.

Δικογραφίες για 6.415 άτομα

Την ίδια ώρα, στο χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 27-07-2011 έχουν σχηματισθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, ογδόντα δύο (82) δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα. Από τις δικογραφίες αυτές, οι τριάντα πέντε (35) έχουν υποβληθεί στον Εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα.

Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ραγκούση - ταξιτζήδων

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ραγκούση – Ταξιτζήδων

Στην «κόψη του ξυραφιού» Ραγκούσης - ταξιτζήδες