ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλυσαν τη χώρα οι ταξιτζήδες

Παρέλυσαν τη χώρα οι ταξιτζήδες
Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για αύριο οι αυτοκινητιστές...

Έκτακτη συνάντηση είχε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης με αντιπροσωπεία ιδιοκτητών ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση απέβη άκαρπη, αφού δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένη η συνέχιση των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών ταξί.

Αύριο ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης θα παραστεί στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για να εξηγήσει τα σχέδια της κυβέρνησης.

Νωρίτερα η Πανελλήνια ομοσπονδία επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων με ανακοίνωσή της δήλωνε έτοιμη για διάλογο χωρίς σκοπιμότητες με την κυβέρνηση.

«Εμείς, και σήμερα ακόμα, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση τις προτάσεις του πρωθυπουργού και του κ. Μόσιαλου με σκοπό την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αυτοκινητιστές.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι ταξιτζήδες παρέλυσαν τη χώρα προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία σε τουρίστες και αδειούχους.

Το χρονικό της έντασης

Νωρίς το μεσημέρι οι ταξιτζήδες άνοιξαν τα διόδια του Ρίου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για αύριο στις 8 το πρωί.

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης». Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, έδωσε εντολή να ανοίξει πάση θυσία το αεροδρόμιο, θέτοντας τέλος στην ταλαιπωρία των τουριστών.

Στην Αθήνα, οι αυτοκινητιστές κράτησαν κλειστή τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Μεταφορών έως τη μια μετά το μεσημέρι ενώ αύριο από τις 6 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο σημείο.

Στην Κέρκυρα οι ταξιτζήδες προχώρησαν σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού.

Σκοπός της σημερινής κινητοποίησης, είναι να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια .

Αίτημα Ραγκούση να ανοίξουν οι δρόμοι

Εγκύκλιο προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή και τους περιφερειάρχες της χώρας απέστειλε ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης με αίτημα να ανοίξουν οι δρόμοι της χώρας που έχουν αποκλειστεί από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

Διαβάστε επίσης: «Μπλόκα» στην εθνική οδό από τους ταξιτζήδες

«Όμηρος» των ταξιτζήδων η χώρα