ΕΛΛΑΔΑ

«Όμηρος» των ταξιτζήδων η χώρα

«Όμηρος» των ταξιτζήδων η χώρα
Μισό μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων συμπληρώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί και δείχνουν αποφασισμένοι...

Μισό μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων συμπληρώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί και δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους από τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση. Παρά τις δύο συναντήσεις μεταξύ αυτοκινητιστών και κυβέρνησης, λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα, με την κατάσταση να έχει φτάσει στα άκρα.

Οι ταξιτζήδες πλέον, μετά το τεράστιο πλήγμα που έχουν επιφέρει στον τουρισμό και στους επιχειρηματίες του κλάδου, με τα καθημερινά μπλόκα σε λιμάνια και αεροδρόμια, δεν διστάζουν πλέον να ζημιώσουν ακόμα και τον Πολιτισμό μας. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αναζητείτε λύση για να αρθεί το αδιέξοδο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πάντως δηλώνουν ανυποχώρητοι και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με καταδρομικούς αποκλεισμούς.

Σήμερα οι αυτοκινητιστές έχουν δώσει ραντεβού στα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη και από εκεί έχουν σκοπό να κινηθούν οδικώς με τα οχήματα τους προς το υπουργείο Μεταφορών στην οδό Μεσογείων, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση.

Πάτρα: Σηκώνουν μπάρες επ' αόριστον

Οι αυτοκινητιστές της Πάτρας ανακοίνωσαν ότι θα αποκλείσουν από τις 8.00 το πρωί τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ΄ αόριστον. Οι αυτοκινητιστές προχώρησαν χθες στο άνοιγμα των διοδίων στην γέφυρα και στο Ρίο, αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν, χωρίς να πληρώνουν.

Κρήτη: Σχεδιάζουν να πάνε στην Κνωσό

Σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κρήτη. Οι αυτοκινητιστές φέρονται να προσανατολίζονται στο να κινηθούν προς Κνωσό και αρχαιολογικό μουσείο χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν θα το αποκλείσουν ή απλώς δεν θα αφήνουν να εισπράττουν χρήματα.

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση

Τη δική της σκληρή απάντηση στις ακραίες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί αποφάσισε να δώσει από σήμερα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αποφασίστηκε ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές χθες βράδυ των αρμοδίων υπουργών και του Μεγάρου Μαξίμου.

Αποφασίστηκε μάλιστα να χρησιμοποιηθούν τα ΜΑΤ, ώστε να μείνουν ανοιχτές εθνικές οδοί και λιμάνια, ενώ θα εφαρμόζονται επακριβώς οι παραγγελίες της δικαιοσύνης, η οποία με τη σειρά της σκληραίνει επίσης τη στάση της.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωνές δυσαρέσκειας κατά του Γιάννη Ρακούση μέσα στο ΠΑΣΟΚ δυναμώνουν συνεχώς.

Λυμπερόπουλος: Συνεχίζουμε μέχρι να βρεθεί λύση

Χθες, μετά την γενική συνέλευση του κλάδου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε: «Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα» και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους».

Ο κ. Λυμπερόπουλος επισήμανε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί δεν επιθυμούν επεισόδια ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

«Μπλόκο ταξιτζήδων στην Επίδαυρο

Εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο πήγαν στην Επίδαυρο και στάθμευσαν τα οχήματά τους στο παρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου.
Οι αυτοκινητιστές στάθηκαν στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου, ενημερώνοντας για τα αιτήματά τους 9.000 περίπου θεατές που κατέφθασαν για να παρακολουθήσουν την τρίτη και τελευταία παράσταση του «Ριχάρδου του Γ'» με τον Κέβιν Σπέισι.

Επεισόδιο στα Μάλγαρα

Στα χέρια παραλίγο να έρθουν αυτοκινητιστές στα Μάλγαρα με διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κινητοποιήσεις τους επιδίωξαν και τελικά κατάφεραν να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων. Λίγο πριν τις 17.30 το απόγευμα οι αυτοκινητιστές σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου οι ταξιτζήδες - Κλείνουν το Ρίο
Η Ελλάδα «όμηρος» των ταξιτζήδων
Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση των οδηγών ταξί