ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινα μέτωπα σε Λέσβο, Γύθειο και Κέρκυρα

Πύρινα μέτωπα σε Λέσβο, Γύθειο και Κέρκυρα
Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν κάνει στάχτη οι μεγάλες πυρκαγιές...

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν κάνει στάχτη οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε Κέρκυρα, Λέσβο και Γύθειο.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Νυφίδα Πολιχνίτου στη Λέσβο που ξέσπασε χθες στις 14.30 το μεσημέρι. Η φωτιά καίει θαμνολιβαδική και δασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες του Δήμου και 2 αεροσκάφη.

Από χθες στις 14.00 το μεσημέρι μαίνεται η φωτιά στην Άνω Τόμπρα Γυθείου. Μάλιστα οι «πύρινες γλώσσες» πέρασαν μέσα από το χωριό Λυγερέας, γλείφοντας τα σπίτια. Η πυρκαγιά καίει δασικές εκτάσεις αλλά και καλλιέργειες. Στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Θετικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο των πυρκαγιών στην Κέρκυρα. Η φωτιά στην περιοχή Λούτσες που καίει εδώ και δύο μέρες, σύμφωνα με την πυροσβεστική πάει καλύτερα και ενδέχεται να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, και δύο αεροσκάφοι.

Από την Τρίτη το νησί βρίσκεται στο έλεος των πυρκαγιών, καθώς πολλαπλά πύρινα μέτωπα ξέσπασαν, με τις Αρχές να μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμό.

Από τις φωτιές των προηγούμενων ημερών έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης, ενώ έχει καεί και το πευκοδάσος στην περιοχή Κομπίτσι.