ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύονται οι βοριάδες το Σάββατο

Ενισχύονται οι βοριάδες το Σάββατο
«Όπου φυσάει ο άνεμος πάω» αναμένεται να είναι αύριο, Σάββατο...

«Όπου φυσάει ο άνεμος πάω» αναμένεται να είναι αύριο, Σάββατο, το σκηνικό του καιρού, καθώς στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι και στη Θεσσαλονίκη και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 4 μποφόρ και τοπικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 34 και κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 37 και κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.