ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 24χρονος για το φόνο του νεαρού οπαδού

Συνελήφθη 24χρονος για το φόνο του νεαρού οπαδού
Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη...

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο "ραντεβού" θανάτου μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στην Κρήτη.

Στα χέρια της αστυνομίας είναι ήδη ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν θανάσιμα τον άτυχο νεαρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας πρόκειται για ένα 24χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι από τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ. Ο νεαρός φέρεται να ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον 21χρονο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το Cretalive.gr συνελήφθησαν και οι γονείς τριών ανηλίκων που συμμετείχαν στο μακελειό σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ποιο είναι το προφίλ των δραστών;

Παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών αρχών φαίνεται να είναι οι δύο φερόμενοι ως δράστες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού, καθώς ήταν πρωταγωνιστές σε επεισόδια του παρελθόντος. Εκτός από τον 24χρονο που συνελήφθη για το φόνο, στο μάτι της αστυνομίας έχει μπει και ο δεύτερος δράστης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας είναι 22 ετών και κατάγεται από το Ηράκλειο.

"Καμία ανοχή στους φιλάθλους που επιδίδονται σε βία"

Καμία ανοχή σε όσους εμφανίζονται ως φίλαθλοι για να επιδίδονται σε μια διαρκή αντιπαράθεση βίας με κίνδυνο της ζωής τους δεν θα δείξει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολιτή, Χρήστος Παπουτσής, μετά τις νέες συλλήψεις "δεν είναι δυνατόν νέα παιδιά, ανάμεσά τους και ανήλικοι, να αφήνονται να εγκλωβίζονται στον κύκλο της βίας και του αίματος, που καμία σχέση δεν έχει με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Καλώ όλους τους φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που αγαπούν τις ομάδες τους να αντιδράσουν. Να απομονώσουν με κάθε τρόπο όσους επιλέγουν τη βία και την παρανομία.

Πρέπει να επιμείνουμε, ούτως ώστε να μην επιτρέπουμε να κρύβεται η βία πίσω από τους οργανωμένους συνδέσμους, αλλά αντίθετα να φωλιάζει η αγάπη για το ποδόσφαιρο, η αγάπη για τον αθλητισμό και η άμιλλα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.

Πρέπει να ισχύσουν και στην Ελλάδα οι κανονισμοί για τη σχέση φιλάθλων - σωματείων που ισχύουν παντού στις υπόλοιπες χώρες. Είναι αδιανόητο να τους συνδέει μόνο η άρρωστη σχέση της βίας. Οι ΠΑΕ έχουν μεγάλη ευθύνη. Οι ιθύνοντες των ομάδων δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Είναι ντροπή να επικρατούν συνθήκες μπανανίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξυγίανση χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση".