ΕΛΛΑΔΑ

Οι ταξιτζήδες «πατάνε γκάζι» στο υπουργείο Μεταφορών

Οι ταξιτζήδες «πατάνε γκάζι» στο υπουργείο Μεταφορών
Μηχανοκίνητη πορεία προς το Σύνταγμα-Επεισόδιο με Λεωφορείο των ΚΤΕΛ

Ένταση, προπηλακισμοί και κλείσιμο δρόμων. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν την κατάσταση που επικρατούσε για ώρα στο υπουργείο Μεταφορών στην Εθνική Άμυνα από εκατοντάδες οδηγούς ταξί και εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης είναι ότι το συγκεντρωμένο πλήθος προχώρησε νωρίτερα στο κλείσιμο της Μεσογείων, στην άνοδο, φράζοντας την κυκλοφορία και δημιουργώντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Κερασάκι» στο κομφούζιο της όλης κατάστασης αποτέλεσε ένα επεισόδιο με λεωφορείο των ΚΤΕΛ το οποίο πραγματοποιούσε έκτακτο δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο.

Ομάδα οδηγών της ΕΘΕΛ, όταν αντίκρισε το όχημα το οποίο κινούνταν εκείνη την ώρα επί της Μεσογείων, έφραξε το δρόμο, μπλοκάροντας έτσι την πορεία του.

Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να χτυπούν το λεωφορείο, απαιτώντας από τους επιβάτες να κατέβουν. Προς στιγμήν απειλήθηκαν έντονα επεισόδια ωστόσο χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και το πούλμαν του ΚΤΕΛ αναχώρησε για τον προορισμό του.

Αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές κατευθύνονται προς το Σύνταγμα με μηχανοκίνητη πορεία, αποχωρώντας από το υπουργείο και ελευθερώνοντας τη Μεσογείων.

Οι αυτοκινητιστές αντιδρούν στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Σημειώνεται πως τα ταξί δεν κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη αλλά και αύριο Πέμπτη λόγω της 48ωρης απεργίας η οποία συμπίπτει με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.