ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Μας θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο…

Γ. Παπανδρέου: Μας θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο…

«Πρέπει να διαμορφώσουμε αρραγές μέτωπο, δεν περισσεύει κανείς» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου προς τους υπουργούς κατά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23η Οκτωβρίου, αλλά και λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κρίσιμη εθνική μάχη που δίνει η κυβέρνηση ώστε να αποτρέψει εθνική καταστροφή, αλλά και να μπουν οι βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα, προσθέτοντας πως πρέπει να βάλουμε τέλος στα ελλείμματα, και να περάσουμε στα πλεονάσματα.

Χαρακτήρισε άθλο τις προσπάθειες της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας για την οποία είπε πως στέκεται αρωγός στην κυβέρνηση και στο μεγάλο βάρος που ανέλαβε.

«Πολλοί επιχειρούν να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος, παρά τα συστημικά προβλήματα και πέραν της Ελλάδας. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής μετά τις αποφάσεις του Ιουλίου που διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε.

Στόχος είναι να καταλήξουμε σε μια οριστική λύση και να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας. Ατού μας η συνεχής και σκληρή διαπραγμάτευση και οι θυσίες του λαού λόγω της κρισιμότητας των εθνικών στιγμών, πρέπει να διαμορφώσουμε ένα μέτωπο αρραγές. Δεν περισσεύει κανείς» κατέληξε ο πρωθυπουργός.