ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ-Σαρκοζί: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Μέρκελ-Σαρκοζί: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Την Τετάρτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα, όπως είπε η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων της Ε.Ε., για την επίλυση της κρίσης χρέους.

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης των Κοινοτικών Συνθηκών και ενίσχυσης του Ταμείου Διάσωσης ενώ έκανε λόγο για κρίση υπερχρέωσης.
«Το ευρώ είναι το μέλλον μας και χρειάζεται στήριξη», τόνισε η κ. Μέρκελ, υπογραμμίζοντας με νόημα πως « ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για «αχαρτογράφητα νερά» στα οποία βαδίζει η Ευρώπη προαναγγέλλοντας και άλλα βήματα μετά τη Σύνοδο της Τετάρτης, προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση.

Πρόοδο στην προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας διαπίστωσε ο κ. Σαρκοζί, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να ληφθεί μια νέα δέσμη μέτρων για τη χώρα μας.

Εξάλλου εξέφρασε την απόλυτη αποφασιστικότητά του για την ανεύρεση βιώσιμης λύσης στην κρίση, υπερτονίζοντας πως «θα πρέπει να καταλήξουμε σε μία συμφωνία που θα καθησυχάσει τις αγορές».

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους ιδιώτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, υπονοώντας ένα μεγάλο εθελοντικό «κούρεμα» για τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν.

Μέρκελ και Σαρκοζί, αφού μίλησαν για πρόοδο στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προανήγγειλαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να του παρουσιάσουν το σχέδιο για την ελληνική κρίση.