ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε το τελεσίγραφο για τους ομήρους – Συνεργασία από την Ιορδανία ζητά το Τόκιο

Έληξε το τελεσίγραφο για τους ομήρους – Συνεργασία από την Ιορδανία ζητά το Τόκιο

Η Ιαπωνία θα ζητήσει από την Ιορδανία να ενισχύσει την προστασία των διπλωματών της που βρίσκονται στη χώρα αυτή, την ώρα που το Τόκιο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα.

Οπως είπε και ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε η κυβέρνησή του σε συνεργασία με την ιορδανική πλευρά συλλέγουν και αναλύουν πληροφορίες σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τον Κέντζι Γκότο τον Ιάπωνα δημοσιογράφο που κρατείται όμηρος από τους ισλαμιστές. Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την τύχη των δύο ομήρων του Ιάπωνα δημοσιογράφου και του Ιορδανού πιλότου.

Η Ιορδανία, έχει ανακοινώσει εν τω μεταξύ ότι εξακολουθεί να κρατά έγκλειστη την Ιρακινή Σάιντα αλ- Ρισάουντι τη γυναίκα που η δικαιοσύνη της χώρας καταδίκασε σε θάνατο για το ρόλο της στις βομβιστικές επιθέσεις του 2005 στο Αμμάν όπου σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε θέσει τελεσίγραφο για την απελευθέρωση της Ιρακινής έως το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης μια προθεσμία η οποία πέρασε. Οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει να σκοτώσουν τον Ιορδανό πιλότο που κρατούν όμηρο αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους για τη απελευθέρωση της Σάιντα αλ- Ρισάουντι.

Σχετικές ειδήσεις