ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες επιθέσεις στο Σινά

Αίγυπτος: Τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες επιθέσεις στο Σινά

Τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν την Κυριακή (1/2) στην Αίγυπτο. Οι δύο από εκτόξευση ρουκέτας και η τρίτη από διασταυρούμενα πυρά μεταξύ μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας.

Στη Ράφα, το διασυνοριακό πέρασμα για όσους εισέρχονται στη χώρα από τη Λωρίδα της Γάζας, μαχητές εκτόξευσαν μία ρουκέτα από φορητό προωθητή τύπου RPG εναντίον ενός σημείου ελέγχου του στρατού, ωστόσο το βλήμα παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε σε ένα σπίτι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο γυναίκες. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ακόμα δύο γυναίκες και δύο παιδιά.

Σε ξεχωριστό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Ράφα, μία γυναίκα σκοτώθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ακόμα δύο τραυματίστηκαν σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Ακόμα ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυρά που δέχτηκε από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σε ένα σημείο ελέγχου στην επαρχία Αλ-Αρίς, αφού αυτός παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε εφαρμογή μετά τις τελευταίες σφοδρές επιθέσεις που είχαν λάβει χώρα τον Οκτώβριο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές.

Σχετικές ειδήσεις