ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν το Twitter!

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν το Twitter!

Φερόμενοι ως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ζητούν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, επιθέσεις κατά της Twitter Inc και των «συμφερόντων» της, απειλώντας τη ζωή ανθρώπων που συνδέονται με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως ο συνιδρυτής του, Τζακ Ντόρσεϊ και υπάλληλοί του.

«Ο εικονικός πόλεμός σας εναντίον μας θα προκαλέσει έναν πραγματικό πόλεμο εναντίον σας» ανέφεραν οι διαδικτυακές απειλές των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Buzzfeed. Απειλές που ερευνούν οι αμερικανικές αρχές.

Αιτία των απειλών είναι το κλείσιμο των λογαριασμών του Twitter σε όσους αναρτούν ή δημοσιεύουν φρικιαστικά περιεχόμενα, όπως εκτελέσεις ομήρων. «Σας το είπαμε από την αρχή ότι δεν είναι πόλεμος σας, αλλά εσείς δεν το πήρατε σοβαρά και συνεχίζετε το κλείσιμο των λογαριασμών μας στο Twitter, αλλά εμείς πάντα επιστρέφουμε» αναφέρουν στις απειλές τους οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

«Η ομάδα ασφαλείας μας διερευνά την ακρίβεια αυτών των απειλών με αρμόδιους φορείς των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», σημειώνει ανακοίνωση της Twitter Inc. αργά την Κυριακή, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης CNBC και Buzzfeed.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε μεγάλο βαθμό έχουν στηρίξει στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα, όπως τα συγκλονιστικά βίντεο με τους αποκεφαλισμούς ομήρων αλλά και άλλες βίαιες πράξεις εναντίον των εχθρών τους.

Οι επιχειρήσεις όμως που ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Twitter, έχουν αφαιρέσει το περιεχόμενο αυτών των εικόνων και έχουν αναστείλει τη λειτουργία των λογαριασμών που αναρτούν εικόνες εκτελέσεων και άλλων φρικαλεοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις