ΚΟΣΜΟΣ

Σύντροφος Νέμτσοφ: «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου»

Σύντροφος Νέμτσοφ: «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου»

Η ουκρανή σύντροφος του Μπόρις Νεμτσόφ, η οποία υπήρξε μάρτυρας του φόνου του ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού στη Μόσχα, έκανε γνωστό πως δέχεται απειλές μετά την επιστροφή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα (06/03/2015) η ουκρανική εισαγγελία, προσθέτοντας πως έδωσε εντολή να ληφθούν μέτρα για να "διασφαλισθεί η ασφάλειά της".

"Στις 5 Μαρτίου 2015, η Άννα Ντουρίτσκαγια, μάρτυρας στην υπόθεση του φόνου του ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ, μετέβη στο αστυνομικό τμημα της Μπίλα Τσέρκβα στην περιφέρεια του Κιέβου και δήλωσε πως άγνωστοι απείλησαν τη ζωή της κατά τη διαμονή της στο σπίτι των γονιών της", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

"Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Σόκιν, έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν η ζωή και η υγεία της Άννα Ντουρίτσκαγια".

Άρχισε έρευνα για "απόπειρα φόνου", προστίθεται στην ανακοίνωση. Δεν δόθηκε καμιά άλλη διευκρίνιση σχετικά με τις απειλές που δέχθηκε η νεαρή γυναίκα.

Εκπρόσωπος της εισαγγελείας, ο Αντρίι Ντεμαρτίνο, διευκρίνισε πως την προστασία της θα εξασφαλίσουν "ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας".

Το 23χρονο μοντέλο ήταν μαζί με τον 55χρονο Μπόρις Νεμτσόφ πάνω σε μια γέφυρα, δύο βήματα από το Κρεμλίνο, όταν ο τελευταίος δολοφονήθηκε με σφαίρες το βράδυ της Παρασκευής.

Αφού ανακρίθηκε από τους ρώσους ερευνητές, τη Δευτέρα της επετράπη να φύγει από τη Ρωσία για να επιστρέψει στο σπίτι της στην Ουκρανία.

Σχετικές ειδήσεις