ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Με μήνυση απειλεί η Λεπέν τον Μάρτιν Σουλτς

Γαλλία: Με μήνυση απειλεί η Λεπέν τον Μάρτιν Σουλτς

Δικαστικά θα κινηθεί η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν κατά του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς για ψευδείς καταγγελίες κατά του Εθνικού Μετώπου σχετικά με τους πόρους χρηματοδότησης του κόμματος και κατάχρηση κοινοτικών κονδυλίων.

Χθες Δευτέρα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ενημέρωσε την υπηρεσία καταπολέμησης απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ύπαρξη 20 προσώπων τα οποία μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ ως συνεργάτες ευρωβουλευτών ενώ είναι ταυτόχρονα καταγεγραμμένο σε έγγραφα του FN ότι ανήκουν στην εθνική οργάνωση του κόμματος.

Αυτό αντίκειται στους κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ρητά ότι οι συνεργάτες των μελών του ΕΚ οφείλουν να ασκούν καθήκοντα που συνδέονται άμεσα με την εντολή των ευρωβουλευτών.

«Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς κινητοποιεί τους Σοσιαλιστές φίλους του εναντίον του Εθνικού Μετώπου», υποστήριξε η Λεπέν σε μια ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΕΕ βγάζει τα μεγάλα κανόνια. Θα υποβληθεί αγωγή εναντίον του (σ.σ. του Μάρτιν Σουλτς) διότι προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες», συμπλήρωσε η ίδια. Δεν διευκρίνισε πότε θα προβεί στην ενέργεια αυτή, ή σε ποια χώρα, ούτε σχολίασε την ουσία των κατηγοριών από τον Μάρτιν Σουλτς σχετικά με την κατάχρηση κοινοτικών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, το ποσό το οποίο φέρεται να έχει καταχραστεί το ακροδεξιό κόμμα ισούται με 7,5 εκατ. ευρώ την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σύμφωνα με τη Μοντ, τα πρόσωπα τα οποία έχουν καταγραφεί ως βοηθοί των ευρωβουλευτών του FN διατηρούν ταυτόχρονα κρίσιμης σημασίας κομματικές θέσεις, είναι για παράδειγμα στενοί σύμβουλοι της ιδίας της Λεπέν αλλά και του πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, του ιδρυτή και επιτίμου προέδρου του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις