ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση αεροπλάνου: Ένα μέλος του πληρώματος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο

Πτώση αεροπλάνου: Ένα μέλος του πληρώματος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο

Μία αποκάλυψη που βάζει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ για τα αίτια της πτώσης του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, δημοσιεύει η New York Times.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αναφέρει ότι υπάρχει ακουστικό υλικό στο δεύτερο μαύρο κουτί που αποκαλύπτει ότι ένας από τους κυβερνήτες βγήκε από το πιλοτήριο και δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί καθώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Εκείνος άρχισε να χτυπάει, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση και στη συνέχεια προσπάθησε να τη σπάσει.

Σύμφωνα με ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο που συμμετέχει στην έρευνα, η συζήτηση των πιλότων από την αρχή του ταξιδιού είναι ήρεμη όπως έχει καταγραφεί στο μαύρο κουτί. Κάποια στιγμή ο ένας πιλότος βγαίνει και στη συνέχεια δεν μπορεί να ξαναμπεί. «Χτυπά την πόρτα, αλλά δεν παίρνει καμία απάντηση. Κάποια στιγμή τον ακούς να προσπαθεί να τη σπάσει και τα χτυπήματα γίνονται όλο και πιο δυνατά. Ποτέ δεν λαμβάνει απάντηση», αναφέρει ο ερευνητής στο ρεπορτάζ της NYT.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Αυτό που μέχρι τώρα έχουν κάνει επίσημο οι αρχές, είναι πως πριν την πτώση του αεροπλάνου δεν σημειώθηκε έκρηξη στον αέρα.

Σχετικές ειδήσεις