ΚΟΣΜΟΣ

«Κραυγαλέα επιθετική ενέργεια η επέμβαση στην Υεμένη»

«Κραυγαλέα επιθετική ενέργεια η επέμβαση στην Υεμένη»

Την έντονη αντίδραση του Συριακού Πρακτορείου Ειδήσεων προκάλεσε η υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη.

«Μαχητικά αεροσκάφη από τον Κόλπο, με την υποκίνηση του καθεστώτος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, έχουν εξαπολύσει μια κραυγαλέα επιθετική ενέργεια εναντίον της Υεμένης», ήταν ο τίτλος που συνόδευε την σχετική είδηση στην ιστοσελίδα του πρακτορείου SANA.

Η συριακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι σύμμαχος του Ιράν, το οποίο με τη σειρά του είναι φίλα προσκείμενο στους αντάρτες Χούτι που μάχονται για την απομάκρυνση του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ προέδρου.

Η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου έχουν υπάρξει σημαντικοί χορηγοί της ένοπλης δράσης κατά του Άσαντ.

Το υπό σιιτική διακυβέρνηση Ιράν έχει παράσχει στρατιωτική και οικονομική στήριξη στην κυβέρνηση του Άσαντ, ο οποίος ανήκει στην σιιτική θρησκευτική ομάδα των Αλαουιτών.

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, μάχεται στο πλευρό του συριακού στρατού εναντίον των ως επί το πλείστον σουνιτών αντικαθεστωτικών, οι οποίοι υποστηρίζονται από κράτη περιλαμβανομένης της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις