Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αμφισβητούμενο βίντεο από τη συντριβή αναστατώνει το διαδίκτυο (video)

Newsbomb

Με το που το Paris Match και η Bild έκαναν γνωστό ότι έχουν στην κατοχή τους ένα βίντεο από την κάρτα SIM του κινητού ενός επιβάτη με τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης του Airbus της Germanwings, στο διαδίκτυο εμφανίστηκε ένα βίντεο 12 περίπου δευτερολέπτων, το οποίο υποτίθεται ότι απεικονίζει τα τελευταία δευτερόλεπτα της δραματικής πτήσης.

Τα δύο μέσα πάντως δεν έχουν επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του, ενώ η -άγνωστη- πηγή που το ανήρτησε υποστηρίζει ότι πρόκειται για τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

Πολλοί πάντως εκφράζουν την αμφιβολία τους για το αν πρόκειται για πραγματικό υλικό, ενώ χρήστες διαμαρτύρονται για τη δημοσιοποίηση του υλικού, είτε είναι αυθεντικό είτε όχι.

Την ίδια ώρα το ibtimes.co.in σημειώνει ότι οι αναφορές για την ύπαρξη βίντεο που ελήφθη από επιβάτη της μοιραίας πτήσης και στο οποίο αποτυπώνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα αυτής, είναι αναληθείς και ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους το γαλλικό περιοδικό και η γερμανική εφημερίδα είναι ψεύτικο.

To γαλλικό περιοδικό Paris Match και η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέρουν ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους Α320 της Germanwings είχαν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι το αεροπλάνο επρόκειτο να συντριβεί και φώναζαν "Θεέ μου" μόλις πριν αυτό συμβεί, σύμφωνα με το βίντεο που μπόρεσαν να κοιτάξουν με ειδικό μηχάνημα, ένας ισχυρισμός "εντελώς λανθασμένος" σύμφωνα με τη χωροφυλακή.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό "ακούγεται να φωνάζουν 'Θεέ μου' σε πολλές γλώσσες", έγραψε το Paris Match χθες στην ηλεκτρονική του διεύθυνση διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει "καμία αμφιβολία" για την προέλευση του βίντεο, στην περίπτωση αυτή από κινητό τηλέφωνο.

Η σκηνή είναι τόσο χαοτική που δεν διακρίνεται κανείς αλλά οι κραυγές των επιβατών αποκαλύπτουν ότι αντιλαμβάνονταν πλήρως τι θα συνέβαινε. Προς το τέλος, έπειτα από μια πολύ ισχυρή δόνηση, οι κραυγές εντείνονται. Μετά τίποτα", διευκρινίζει το Paris Match.

Στο ίδιο βίντεο "ακούγονται επίσης, τουλάχιστον τρεις φορές, μεταλλικοί χτύποι που δείχνουν ότι ο πιλότος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με ένα βαρύ αντικείμενο", προσθέτει το Paris Match, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις καταγραφές του μαύρου κουτιού.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι "εντελώς λανθασμένοι", απάντησε ο αντισυνταγματάρχης Ζαν-Μαρκ Μενισινί, της γαλλικής χωροφυλακής, όταν ρωτήθηκε από το CNN. Διευκρίνισε ότι τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν από τον τόπο της συντριβής δεν έχουν "ακόμη αξιοποιηθεί" από τους ερευνητές και ότι θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής χωροφυλακής στο Ροσνί-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου.

Το αεροπορικό δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων, με τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους να θεωρείται ότι το προκάλεσε με τη θέλησή του.

Το Paris Match και η Bild ισχυρίζονται ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους προέρχεται από μια κάρτα μνήμης τηλεφώνου επιβάτη που βρέθηκε στο σημείο της συντριβής.