ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν τους χριστιανούς φοιτητές! (video+photos)

Κένυα: Οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν τους χριστιανούς φοιτητές! (video+photos)

Την αίσθηση της τραγωδίας επιτείνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες από την αιματηρή επίθεση των ανταρτών της Σεμπάμπ στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, στην Κένυα - Τουλάχιστον 70 οι νεκροί.

Οι ένοπλοι φανατικοί ισλαμιστές, αφού άφησαν ελεύθερους τους μουσουλμάνους φοιτητές, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, αποκεφάλισαν τουλάχιστον 15 χριστιανούς. Και μπορεί η αστυνομία να μην έχει επιβεβαιώσει τις φρικιαστικές αυτές πληροφορίες, ωστόσο εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά, την ίδια ώρα που οι δράστες κρατούν αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων.

Μέχρι στιγμής πάντως, οι νεκροί από την επίθεση των ισλαμιστών Σεμπάμπ είναι τουλάχιστον 70, ενώ άλλα 79 άτομα έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας.

Από τους 815 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στις εστίες τα ξημερώματα, όταν η οργάνωση εξαπέλυσε την επίθεσή της, «περίπου 500 έχουν καταγραφεί (είναι ασφαλείς) αλλά χάσαμε πολλές ζωές (...) περίπου 70», ανέφερε ο υπουργός Τζόζεφ Ενκαϊσέρι από την Γκαρίσα, επιβεβαιώνοντας ότι ο απολογισμός αυτός είναι ακόμα προσωρινός.

Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής η ακριβής τύχη των υπόλοιπων φοιτητών —αν παραμένουν όμηροι, αν κρύβονται μέσα στο πανεπιστήμιο ή αν πρόλαβαν να διαφύγουν και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στις αρχές. Όπως και ούτε αν στους 500 διασωθέντες οι Αρχές περιλαμβάνουν και τους 79 τραυματίες…

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των ομήρων και την απόκρουση των δραστών έχει ολοκληρωθεί «κατά 90%» και ότι 4 από τους ενόπλους ισλαμιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της. Εμφανίστηκε ωστόσο επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμα και άλλοι συνεργοί τους μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. «Η επιχείρηση συνεχίζεται, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε», προειδοποίησε.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για λόγους ασφαλείας οι Αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 18:30 σήμερα μέχρι τις 06:30 της Παρασκευής) σε τέσσερις επαρχίες κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Σχετικές ειδήσεις