ΚΟΣΜΟΣ

Δέσμια στο ίδιο της το σώμα: 19χρονη με σώμα μωρού (video & pics)

Δέσμια στο ίδιο της το σώμα: 19χρονη με σώμα μωρού (video & pics)

Παγιδευμένη σε σώμα μωρού δύο χρόνων: Κι όμως, μία σπάνια ασθένεια την έχει καταστήσει δέσμια του ίδιου του σώματός της.

Με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς πως πρόκειται για ένα μωρό. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως η Γκιρίτζα Σρινιβάς είναι μία 19χρονη παγιδευμένη σε ένα μικροσκοπικό σώμα.

Η κοπέλα πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, την εκ γενετής αγενεσία οστών, η οποία εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών και, ως εκ τούτου, του σώματός της.

Έτσι, παρότι είναι 19 χρόνων, έχει ύψος περίπου 70 εκατοστών και βάρος μόλις 12 κιλών.

Λόγω του ότι το κεφάλι της είναι δυσανάλογα βαρύ σε σχέση με το σώμα της, η κοπέλα δεν μπορεί να μείνει καθιστή ή να μεταφέρει πράγματα. Με αποτέλεσμα να έχει ανάγκη τη μητέρα της 24 ώρες το 24ωρο.

Κάθε της κίνηση είναι ένας γολγοθάς. Λόγω της συγκεκριμένης απλασίας, η 19χρονη αντιμετωπίζει και αναπνευστικά προβλήματα ενώ οι γιατροί προειδοποιούν πως, στην περίπτωση απότομων κινήσεων, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος καταγμάτων.

Παρόλα αυτά, η κοπέλα, κόντρα στις αντιξοότητες, ονειρεύεται μία ζωή ανεξάρτητη και αφιερωμένη στην τέχνη. Με τον πατέρα της να βγάζει μόλις πέντε λίρες ημερησίως, η οικογένεια ισορροπεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας οικονομικά, περιοριζόμενη στα εντελώς απαραίτητα. Ήδη, η 19χρονη δουλεύει, προσπαθώντας να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και κάποια στιγμή να είναι σε θέση να στηρίζει οικονομικά την ίδια και την οικογένειά της.

Πηγή: Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις