ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Αμετακίνητες οι Αρχές σχετικά με τις εκτελέσεις

Ινδονησία: Αμετακίνητες οι Αρχές σχετικά με τις εκτελέσεις

Καμία διάθεση να διατάξει την καθυστέρηση της Φιλιππινέζας που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, δεν έδειξε ο Ινδονήσιος εισαγγελέας Χ. Μ. Πρασέτιο παρά τις ύστατες εκκλήσεις της κυβέρνησης της Μανίλα.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα (28/04) με οργάνωση μεταναστών εργαζομένων από τις Φιλιππίνες για να συζητήσει για την υπόθεση της Μέρι Τζέιν Βελόζο, μίας από τους εννέα θανατοποινίτες που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών-- οι περισσότεροι εκ των οποίων ξένοι--και που πρόκειται να εκτελεστούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Η Φιλιππινέζα Μέρι Τζέιν Βελόζο εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι εν αγνοία της μετέφερε ηρωίνη μέσα στη φόδρα της βαλίτσας της.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο δήλωσε ότι έκανε μία ακόμη έκκληση στην ινδονησιακή κυβέρνηση να χαρίσει τη ζωή στην θανατοποινίτισσα καθώς θα ήταν σημαντική μάρτυρας κατηγορίας σε δίκη κατά των κυκλωμάτων των ναρκωτικών.

Αυτή ήταν η τρίτη προσωπική έκκληση που απηύθυνε ο Ακίνο μετά την απόρριψη χθες Δευτέρα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ινδονησίας του αιτήματος για αναθεώρηση της δίκης της Βελόζο.

Ο φιλιππινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι η Βελόζο, εγκαταλείποντας τους αρχικούς της δισταγμούς, έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές, ώστε να διωχθεί η γυναίκα που την παραπλάνησε.

Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ότι η Βελόζο είχε αρκετές ευκαιρίες για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Τώρα ισχυρίζεται ότι είναι θύμα διακίνησης ανθρώπων. Αλλά όλα τα λέει τώρα. Γιατί όχι νωρίτερα; Θεωρώ ότι αυτές είναι απλά προσπάθειες για να καθυστερήσει η εκτέλεσή της».

Οι συνήγοροί της κατέθεσαν πρόσφατα προσφυγή εις βάρος της Μαρία Κριστίνα Σέρτζιο, την οποία κατηγορούν ότι παραπλάνησε την πελάτισσά τους όταν της υποσχέθηκε ότι θα της βρει δουλειά οικιακής βοηθου και αντ΄αυτού την μετέτρεψε εν αγνοία της σε "βαποράκι".

Σχετικές ειδήσεις