ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Η Ευρώπη θα καταστραφεί αν δεν ελέγξει τα σύνορά της

Σόιμπλε: Η Ευρώπη θα καταστραφεί αν δεν ελέγξει τα σύνορά της

Η Ευρώπη χρειάζεται να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων για να διασώσει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με τη προσφυγική κρίση που έχει ξεσπάσει.

Ταυτόχρονα ο γερμανός υπουργός τόνισε το κίνδυνο η Ευρώπη των ανοικτών συνόρων να καταστραφεί. «Αν η Ευρώπη δεν είναι ικανή να επιλύσει αυτό το πρόβλημα να ανακτήσει κάποιον έλεγχο επί των εξωτερικών συνόρων της, η Ευρώπη των ανοικτών συνόρων θα καταστραφεί».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε εκτενώς για το προσφυγικό ζήτημα μιλώντας σε συνέδριο του Βερολίνου.

Στη προσπάθεια του γερμανού υπουργού Οικονομικών να διασκεδάσει τις ανησυχίες που αποτυπώθηκαν περί της ανάγκης έκδοσης νέων αξιόγραφων του γερμανικού δημοσίου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλευσης έως και 1 εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο φέτος στη χώρα, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός και ψύχραιμος, λέγοντας «Μπορούμε να επιτύχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χωρίς να εκδοθεί νέο χρέος το 2016 με βάση τα σημερινά δεδομένα».

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε ότι ο μεγάλος αριθμών των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη χώρα, θα αποτελέσει μια πρόκληση για τη Γερμανία από δημοσιονομική άποψη, κυρίως το 2016.

Σχετικές ειδήσεις