ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στις ΗΠΑ με 14 νεκρούς και 17 τραυματίες

Μακελειό στις ΗΠΑ με 14 νεκρούς και 17 τραυματίες

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 17 τραυματίστηκαν χθες, Τετάρτη (02/12/2015) στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής συγκέντρωσης υπαλλήλων σε σχολείο για άτομα με αναπηρία.

ΝΕΚΡΟΙ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΙΝΟ - ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης αυτής -ένας άνδρας και μια γυναίκα- που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα 4Χ4 σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε οδικό άξονα.

MAP1

Στο σημείο 1 σημειώθηκε το μακελειό, στο σημείο 2 απεικονίζεται η τοποθεσία, όπου έπεσαν νεκροί οι φερόμενοι ως δράστες

«Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και ένα περίστροφο», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζάροντ Μπούργκουαν σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μπόουντιτς, αξιωματούχος του FBI στο Λος Άντζελες, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε την υπόθεση να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια.

«Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν το γνωρίζουμε», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Ένα τρίτο άτομο συνελήφθη, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί μια ανάμειξή του στην επίθεση, σημείωσε ο ίδιος.

Οι δύο ύποπτοι που σκοτώθηκαν φαίνονταν, όπως πρόσθεσε, αποφασισμένοι, καθώς εκτός από τον οπλισμό τους ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν οι δράστες της σφαγής ήταν δύο ή τρεις.

Πρόκειται για τους Σάγεντ Ρίζβαν, 28 ετών, αμερικανό πολίτη και κάτοικο της περιοχής και Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας. Και οι δύο είναι νεκροί.

Δέκα ώρες μετά το μακελειό αυτό και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό σχετικά με τα θύματά του, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 17 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μακελειό σημειώθηκε στη διάρκεια μιας εορταστικής εκδήλωσης του προσωπικού υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασε ένας διαπληκτισμός και ένας συνδαιτυμόνας εγκατέλειψε το χώρο.

Συλλυπητήρια και καταδίκη του περιστατικού από τον πρόεδρο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και καταδίκασε τις σφαγές αυτές στις ΗΠΑ. «Ένα πράγμα ξέρουμε ότι έχουμε ένα μοτίβο μαζικών δολοφονιών στη χώρα αυτή που δεν έχει αντίστοιχό του πουθενά στον κόσμο», σημείωσε.

Πρόκειται για το χειρότερο μακελειό στις ΗΠΑ έπειτα από αυτό σε σχολείο στο Νιούτον του Κονέκτικατ το 2012 με 26 νεκρούς.

Σχετικές ειδήσεις