ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά Άσαντ σε ΗΠΑ - Σ.Αραβία: Δεν μιλώ με τρομοκράτες

Πυρά Άσαντ σε ΗΠΑ - Σ.Αραβία: Δεν μιλώ με τρομοκράτες

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, επιτέθηκε στις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι οι δύο αυτές χώρες θέλουν να τον αναγκάσουν να συνομιλήσει με «τρομοκρατικές ομάδες», όπως αποκάλεσε τις οργανώσεις της αντικαθεστωτικής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε δε ότι σε καμία φάση του συριακού εμφυλίου πολέμου δεν σκέφθηκε να εγκαταλείψει τη Συρία, καθώς απολαμβάνει, όπως σημείωσε, της αποδοχής της πλειοψηφίας του λαού της Συρίας.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα να λάβει μέρος στις συνομιλίες τις οποίες επιθυμούν να οργανώσουν οι μεγάλες δυνάμεις, ο κ. Άσαντ σημείωσε ότι «κάποιοι θέλουν η συριακή κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τρομοκράτες, κάτι το οποίο δεν θα δεχόταν κανείς σε καμία χώρα»..

Η διάσκεψη στο Ριάντ εκπροσώπων παρατάξεων της συριακής αντιπολίτευσης και μαχητικών οργανώσεων κατέληξε χθες σε συμφωνία για τη σύσταση ενός κοινού σώματος που θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Άσαντ, αλλά επέμεινε στο αίτημα να εγκαταλείψει ο Σύρος πρόεδρος την εξουσία.

Ο Σύρος πρόεδρος κάλεσε όποια οργάνωση θέλει να αντιμετωπιστεί ως πολιτική οντότητα να καταθέσει τα όπλα της, αλλιώς δεν μπορεί να συνδιαλλαγεί με τη Δαμασκό.

Σχετικές ειδήσεις