ΚΟΣΜΟΣ

Νέος ισραηλινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας (Vid)

Νέος ισραηλινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας (Vid)

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επιδρομή διευκρινίζοντας ότι στόχος της «ήταν πυρήνας τρομοκρατικής οργάνωσης που ετοιμαζόταν να τοποθετήσει και να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό για να πλήξει τις ισραηλινές δυνάμεις που σταθμεύουν κατά μήκος της μεθορίου βορείως της Λωρίδας της Γάζας». Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ ενεπλάκη στην επιχείρηση αυτή, προσθέτει η ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε βάσει πληροφοριών για επικείμενη παλαιστινιακή επίθεση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Ασράφ Αλ-Κόντρα, ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε ονομαζόταν Μούσα Αμπού Ζάετερ και ήταν 31 ετών. Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονταν στην παραλία, στο βόρειο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, περίπου 1 χλμ. από το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ στη μεθόριο, όταν επλήγησαν κατά την επιδρομή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο και κατοίκους της περιοχής.

Μετά τη σημερινή επιδρομή, ο στρατός κάλεσε τους ισραηλινούς αγρότες να μείνουν μακριά από τη μεθόριο με τη Γάζα, φοβούμενος πιθανά αντίποινα με πυρά, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Σχετικές ειδήσεις