ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στις Άλπεις: Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδα (pics+vid)

Τραγωδία στις Άλπεις: Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδα (pics+vid)

Ομάδα τουλάχιστον δέκα μαθητών και ένας καθηγητής παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με το BFMTV

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μαθητές προέρχονταν από σχολείο της Λιόν και είχαν πάει εκδρομή στο χειμερινό θέρετρο Les Deux Alpes.

alp

Όλοι οι μαθητές εντοπίστηκαν. Τα έως τώρα δεδομένα κάνουν λόγο για 2 μαθητές νεκρούς- έναν 14χρονο και έναν 16χρονο - έναν ακόμα νεκρό σκιερ που φέρει ουκρανική ταυτότητα και 3 μαθητές σε κρίσιμη κατάσταση με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα ενώ ο καθηγητής τους βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο επιχειρούν 30 μέλη σωστικού συνεργείου, τρεις ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα με θερμική κάμερα.

Αρχικά, οι Γαλλικές Αρχές είχαν γνωστοποιήσει ότι μια παρέα δέκα μαθητών συνοδευόμενη από έναν εκπαιδευτικό επισκεπτόταν την περιοχή από τη Λιόν (νοτιοανατολικά) και παρασύρθηκε από τους όγκους χιονιού αργά το απόγευμα σε μια κλειστή πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο Deux Alpes.

Λίγο αργότερα ωστόσο επισήμαναν ότι οι ομάδες διάσωσης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπων, εκτός της ομάδας αυτής.

Μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις, στις αρχές Ιανουαρίου, οι αρχές προειδοποιούν εναντίον του αυξημένου κινδύνου σχηματισμού χιονοστιβάδων στις Γαλλικές Άλπεις.

Τη θλίψη του για την τραγωδία εξέφρασε ο Γάλλος πρωθυπουργός

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξέφρασε τη θλίψη του για την τραγωδία γράφοντας: «Μεγάλη θλίψη για τη χιονοστιβάδα στο (θέρετρο) Deux Alpes. Η σκέψη μας πηγαίνει στα θύματα και σε εκείνους που αγωνίζονται για τη ζωή τους».

vals

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε τη θλίψη του και την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις