ΚΟΣΜΟΣ

'Ερευνα για Αυστραλία: Άστεγα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

'Ερευνα για Αυστραλία: Άστεγα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, ότι το 36% των ατόμων που ζητούν στέγη είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Πιο συγκεκριμένα, 187.000 άτομα -στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά-, που ζήτησαν στέγη μεταξύ των ετών 2011 και 2014 αποτελούν το 36% του ολικού αριθμού των αστέγων και ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι πολλές γυναίκες, από ντροπή, αποφεύγουν να δηλώσουν ότι είναι θύματα βίας, υποστηρίζει η Annette Gillespie, διευθύνων σύμβουλος του κέντρου βοήθειας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Βικτωρίας, Safe Steps.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 9% των θυμάτων χρόνιας οικογενειακής βίας βρήκαν στέγη όταν έμειναν άστεγα.

Η κ. Gillespie υποστηρίζει ότι η πιο απλή και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα είναι να αναγκαστούν οι βιαστές να φύγουν από την οικογενειακή στέγη, ώστε να μην υποχρεώνονται τα θύματα να βρεθούν στο δρόμο, προκειμένου να αποφύγουν τη βία.

"Είναι ένα μέτρο το οποίο αρχίζει να μπαίνει σε εφαρμογή και με την πάροδο του χρόνου θα είναι σε μεγαλύτερη έκταση. Αυτό με τη βοήθεια του νόμου φυσικά", καταλήγει.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις