ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ένας άνθρωπος έλυσε το μυστήριο της… δικής του εξαφάνισης 30 χρόνια μετά!

Πώς ένας άνθρωπος έλυσε το μυστήριο της… δικής του εξαφάνισης 30 χρόνια μετά!

Τι και αν ζούσε μόλις 80 μίλια μακριά από το σπίτι του, ο Edgar Latulip όχι μόνο θεωρούνταν εξαφανισμένος εδώ και 30 χρόνια, αλλά η οικογένειά του φέρεται να είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της αυτοκτονίας του.

Ο Καναδός εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Kitchener του Οντάριο, το Σεπτέμβριο του 1986, όταν ήταν 21 ετών και έκτοτε κανείς δεν τον ξαναείδε ή είχε νέα του.

Το γεγονός ωστόσο ότι εκείνη την περίοδο ακολουθούσε θεραπεία σε νοσοκομείο της περιοχής μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, ώθησε τις Αρχές, αλλά και την οικογένειά του, να πιστέψουν ότι ενδέχεται να ταξίδεψε στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, αποφασισμένος να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Αφού έφθασε ωστόσο στο Νιαγάρα, ο Latulip φέρεται να πήρε το δρόμο της επιστροφής για το Οντάριο περνώντας από το St. Catharines όπου είχε ένα ατύχημα, το οποίο και του προκάλεσε ολική απώλεια μνήμης.

Έμεινε εκεί έτσι για 30 χρόνια, αδυνατώντας να θυμηθεί το όνομά του, αλλά και οτιδήποτε από το παρελθόν του. Την ίδια ώρα, όλες οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν αποδειχθεί άκαρπες.

eksafanisi2

Μέχρι που ο 50χρονος πλέον, είχε μια ξαφνική αναλαμπή τον περασμένο Ιανουάριο, αποκαλύπτοντας σε μια κοινωνική λειτουργό ότι θυμήθηκε ποιος ήταν.

Ένα τεστ DNA επιβεβαίωσε μάλιστα τα λεγόμενά του, συγκλονίζοντας τη μητέρα, αλλά και όλη την οικογένειά του όταν έμαθε ότι ήταν ζωντανός.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Sylvia Wilson πίστευε πως ο γιος της, ο οποίος είχε διανοητικά την ηλικία ενός μικρού παιδιού, ακόμα και αν δεν είχε αυτοκτονήσει, μπορεί να είχε κακοποιηθεί ή σκοτωθεί κατά λάθος.

«Όταν ο Edgar εξαφανίστηκε, αρρώστησα και πήρα άδεια από τη δουλειά μου. Ήμουν κοντά σε έναν νευρικό κλονισμό. Έχοντας μια απάντηση για το τι έγινε θα σήμαινε μια ολοκλήρωση σε όλο αυτό», είχε εκμυστηρευτεί πριν από δύο χρόνια.

Μια απάντηση που ήρθε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν η αστυνομία τής αποκάλυψε ότι ο Edgar ήταν ζωντανός, καλά στην υγεία του και μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά από το πατρικό του.

«Είναι η μόνη περίπτωση, απ' όσο ξέρω, όπου καταφέραμε να βρούμε κάποιον, ο οποίος έλειπε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε στο CTV News ο ντετέκτιβ Duane Gingerich.

Σχετικές ειδήσεις