ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος πολίτης και όχι Σύρος ο βομβιστής της Άγκυρας

Τούρκος πολίτης και όχι Σύρος ο βομβιστής της Άγκυρας

Γεννημένος στην Τουρκία και όχι Σύρος, αρχικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε 29 άτομα στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

«Η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Σημειώνεται ότι το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της την Παρασκευή.

«Η έκθεση του DNA εκδόθηκε… Το DNA του βομβιστή ταυτοποιήθηκε με εκείνο του πατέρα του Αμπντουλμπακί. Φαίνεται πως ο βομβιστής ήταν ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, αυτό γράφει η έκθεση» είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας επειδή τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχικά κατονομάσει το βομβιστή αυτοκτονίας ως τον Σαλίχ Νετζάρ, έναν Σύρο πρόσφυγα, ενώ ακόμα και σήμερα οι αρχές της χώρας επέμειναν εκ νέου στους «αδιαμφισβήτητους» δεσμούς του δράστη με τους Κούρδους παραστρατιωτικούς της Συρίας.

Σχετικές ειδήσεις