ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS στη Συρία - Καίριο πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος

Νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS στη Συρία - Καίριο πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος

Ως καίριο χτύπημα κατά του ισλαμικού κράτους θεωρείται ο θάνατος του υπαρχηγού των τζιχαντιστών Χατζί Ιμάμ ή Αμπντ αρ-Ραχμάν Μουσταφά αλ Καντουλί, μετά από αεροπορική επιδρομή του αμερικανικού στρατού στη Συρία.

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ - ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο Χατζί Ιμάμ υπήρξε ηγετικός στέλεχος του ISIS και μάλιστα ανεβαίνοντας την «ιεραρχία» έφτασε να είναι υπαρχηγός.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε επίσης το θάνατο του υπουργού Πολέμου του Ισλαμικού Κράτους, Ταρκχάν Μπατισρασβίλι.

Ο Μπατισρασβίλι ήταν γνωστός ως ο Ομάρ ο Τσετσένος. Ο υπουργός Πολέμου σκοτώθηκε επίσης σε βομβαρδισμό στη Συρία.

Ο θάνατος του Χατζί Ιμάμ αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα κατά του ISIS που έχει υποστεί ήττες όχι μόνο στη Συρία αλλά και στο Ιράκ.

Ο Χατζί Ιμάμ ήταν καταζητούμενος και για το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδινε 7 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον έδινε στοιχεία για τον εντοπισμό του.

Ο θάνατος του Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί (Χατζί Ιμάν) θα αποτελέσει «φρένο» για τις δραστηριότητες της οργάνωσης, δήλωσε ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ.

«Εξουδετερώνουμε συστηματικά τον κύκλο των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους και ο αμερικανικός στρατός σκότωσε αρκετούς βασικούς τρομοκράτες της οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο Χατζί Ιμάν (ψευδώνυμο του Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί), ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους, ενεργούσε ως υπουργός Οικονομικών και ήταν υπεύθυνος για πολλές εξωτερικές συνωμοσίες», σημείωσε ο κ. Κάρτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πρόσθεσε ότι η εξουδετέρωση του «θα φρενάρει τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ, στη Συρία και στο εξωτερικό».

Σχετικές ειδήσεις