ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από τον σεισμό (pics)

Ιαπωνία: Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από τον σεισμό (pics)

Στην ορεινή περιοχή Μινάμι-Άσο, μια μεγάλη κατολίσθηση παρέσυρε κατοικίες, απέκλεισε έναν αυτοκινητόδρομο και απομόνωσε από τον υπόλοιπο κόσμο περίπου 1.000 κατοίκους

Τουλάχιστον 35 είναι οι νεκροί από τους δύο σεισμούς που έχουν πλήξει τις τελευταίες δύο ημέρες την Ιαπωνία.

Συνολικά, οι τραυματίες βρίσκονται στους 1.500 ενώ συνεργεία διάσωσης, με τη βοήθεια του στρατού, προσπαθούν να ανασύρουν εγκλωβισμένους πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Στην ορεινή περιοχή Μινάμι-Άσο, μια μεγάλη κατολίσθηση παρέσυρε κατοικίες, απέκλεισε έναν αυτοκινητόδρομο και απομόνωσε από τον υπόλοιπο κόσμο περίπου 1.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Τόκιο, περίπου 70.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ 80 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ακόμη, για την περιοχή προβλέπεται βροχή προς το τέλος της ημέρας που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες για τα συνεργεία. Ο δήμος του Μισάτο συνέστησε σε περίπου 10.000 κατοικους να απομακρυνθούν προληπτικά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σχεδόν 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχετικές ειδήσεις